Duchovný rast

V kategórii DUCHOVNÝ RAST nájdeš články, ktoré ti pomôžu ísť hlbšie, skúmať svoju vieru, duchovne rásť a robiť ďalšie kroky na svojej ceste s Bohom.

Modlitba

Ako sa modliť? Modlitba krok za krokom

Chceš sa naučiť, ako sa modliť? Poradíme ti jednoduché kroky, ktoré ti pomôžu začať modlitbu či rozhovor s Bohom.

Ako čítať Bibliu

Ako čítať Bibliu? Tri jednoduché kroky

Chceš viac porozumieť Biblii, ale nevieš, kde začať? Poradíme ti, ako ju študovať tak, aby ti dávala zmysel a menila tvoj život.

Holubica ako symbol - Duch Svätý

Kto je Duch svätý a ako pôsobí?

Slovo Duch znie dosť étericky, pre niekoho možno aj strašidelne. Kto je Duch Svätý? Akú úlohu zohráva v kresťanskej viere? 

kresťanský pôst symboly popol a kríž

Čo je pôst a čo ti môže priniesť?

Pôst je dobrovoľné zrieknutie sa jedla alebo iných pôžitkov. Ale prečo by sme si mali odopierať niečo, čo nám je príjemné?

Boh ma miluje nielen na Valentína

Boh ťa miluje – a nielen na Valentína

Vieš o tom, že Boh ťa miluje? Božia láska k tebe je evidentná v celej Biblii. Tieto výroky z Biblie sú jeho valentínske pozdravy pre teba.

Prečo Boh nezastaví utrpenie?

Kde je Boh, keď sa stane nešťastie? Prečo nezastaví utrpenie? Tragédie v nás vyvolávajú otázky a pochybnosti, či Bohu na nás záleží.

Plastelínový Ježiš modelovanie

Si „nedeľný veriaci“? Čo znamená veriť v Ježiša

Čo znamená, keď niekto povie: „verím v Ježiša“? Ide len o chodenie do kostola či odriekanie modlitieb? Alebo je viera v Ježiša je omnoho viac?

Čo bude po smrti - zamknutá brána do neba

Prečo by ťa Boh mal pustiť do neba?

Každý z nás raz zomrie, či sa nám to páči, alebo nie. Premýšľal si niekedy nad tým, čo bude s tebou, keď jedného dňa zomrieš?

Nedokonalé ja - mladá žena fotí selfie

Naše (ne)dokonalé ja

Na sociálnych sieťach radi dávame páčik na fotky, ktoré vyzerajú dokonale. Je ľahké porovnávať sa a mať pocit, že to nezvládame.